Dag 6: Parcoursverkenning en uitrusten voor de grote dag
Vanochtend kregen we na het ontbijt de laatste uitleg over de marathon en kregen we ook ons ‘startnummer’ uitgereikt. Daarna kon een kleine groep met een busje mee om de eerste (en zwaarste) 15 km van het parcours te bekijken. Ik was één van de gelukkigen en het was erg leuk om dit alvast op een ontspannen manier te ervaren. De start is bij een schooltje beneden in de vallei op ongeveer 1900 meter hoogte waarna je in 10 km zo’n 400 meter omhoog moet. Conclusie bij het zien van dit stuk: wandelen! Het voordeel daarvan is dat je goed rond kunt kijken, wat zeker de moeite waard is. Naast mooie vergezichten zullen we ook af en toe opzij moeten voor koeien en schapen die op het parcours lopen. Na de eerste 10 km komt een voor Keniase begrippen vlakker stuk en zal het echte hardlopen kunnen beginnen. Maar zoals iedereen ons waarschuwt: rustig aandoen (polle polle!) en onderschat het niet! Bij een tussenstop konden we zien hoe de beroemde Keniase ugali, de maismeelbrij waarop de Kenianen zo goed hardlopen, gemaakt wordt en heb ik nog even geholpen het goed door te roeren wat heel belangrijk is! Na een stevige lunch met veel koolhydraten is het vanmiddag vooral uitrusten. Vanavond weer flink ugali eten zodat ik klaar ben voor de 42 kilometers morgen!
en ook vooral genieten van een unieke ervaring.
Enjoy!
Lekker hoor, 10 km wandelen in het zonnetje, dan rustig aan doen, dan pannenkoeken eten, dan een tukje, dan een stukje op de rug van een koe, dan stukje rustig hollen, dan nog een pannenkoekjes, dan op een schaap, en dan zal het wel naar beneden gaan wat weer te gevaarlijk is om hard te lopen. En dan na 3 dagen en 8 uur finishen en een dikke medaille om je nek laten hangen op het podium. Dat leven past je volgens mij wel, kom je eigenlijk nog terug? Heel veel plezier!!😜
Intussen heb ik mijn relax marathon in Paramaribo Zen voltooid.